Preitaart

Bereidingstijd: 55 minuten

Voor 4 personen

Benodigd:
1 bakje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
100 gram geraspte Hollandse kaas
5 diepvries plakjes (roomboter) bladerdeeg
2 eetlepels olijfolie
500 gram prei
versgemalen peper
3 eieren
bloem

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olijfolie in een pan, schep de prei erdoor en smoor de prei afgedekt in 4-5 minuten zachtjes gaar. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven snijplank of aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm..
2. Bekleed een ingevette taartvorm van 26 cm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan. Verdeel de prei erover. Klop in een kom de eieren los met de Boursin, kaas en voeg peper naar smaak toe. Schenk dit mengsel over de prei.
3. Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-35 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Lekker met een frisse rucolasalade.

Disje Spoor